Jouw gezin   Autoverzekering

Jouw gezin

Autoverzekering

Ben je in het bezit van een auto, dan ben je verplicht om een autoverzekering af te sluiten. Deze verzekering zorgt voor de wettelijk verplichte BA (Burgerlijke Aansprakelijkheid Motorvoertuigen), die de aansprakelijkheid van jou als autobestuurder verzekert en de materiële en lichamelijke schade van de slachtoffers vergoedt.

Let wel, je eigen lichamelijke schade wordt niet verzekerd door deze autoverzekering. Je kan hiervoor wel een bestuurdersverzekering afsluiten.

Andere opties

Naast deze bestuurdersverzekering bestaan er nog andere opties en niet-verplichte waarborgen. De meest voorkomende opties zijn:

  • Bijstand: zorgt voor pechverhelping in geval van panne of een auto-ongeval
  • Rechtsbijstand: dekt de gerechtskosten en zorgt voor juridisch advies
  • Omnium: garandeert een optimale bescherming bij autoschade

Vergeet ons dus zeker niet te contacteren bij de aankoop van een nieuwe wagen, wij berekenen namelijk hoeveel je verzekeringspremie zal bedragen. Hierbij houden we rekening met de bonus-malus, eventuele schadeattesten, enzovoort. We informeren je ook over de franchise die van toepassing is.

Bij een BA is er meestal geen franchise, maar bij een omniumverzekering wordt er wel gewerkt met een vast bedrag. Is de schade groter dan dit bedrag, dan wordt de volledige schade volledig terugbetaald. Is de schade kleiner dan de franchise, dan komt je verzekering niet tussen.