Online betalen: gemakkelijk, veilig en snel via E-INvoicing

22 februari 2021

Krijg je vandaag jouw verzekeringscorrespondentie (kwijtingen, betalingsaanvragen ...) nog met de post thuisbezorgd? Dan stelt P&V je graag een milieuvriendelijker en efficiënter alternatief voor. We bieden voortaan onze klanten de mogelijkheid om de betalingsuitnodigingen voortaan per e-mail te ontvangen, dit voorlopig enkel voor brand-, auto- of familiale verzekeringen.

Jouw laatste betalingsuitnodiging op papier?

Heb je als natuurlijk persoon of kleine zelfstandige een niet-levensverzekeringscontract bij P&V en krijg je jouw betalingsuitnodigingen nog met de post? Dan krijg je bij de eerstvolgende hernieuwing van jouw contract de keuze om deze voortaan per e-mail te ontvangen. Dat is goed voor het milieu en vermindert de kans op fouten bij de betaling. Een voorwaarde is wel dat P&V over jouw e-mailadres beschikt.

Nieuwsbrief met voordelen elektronisch betalen

Men start niet zomaar met het versturen van betalingsuitnodigingen via mail: P&V informeert je op voorhand in een nieuwsbrief die je bij jouw volgende papieren betalingsaanvraag vindt. Deze brief zet de voordelen van elektronisch factureren (en betalen) op een rijtje en bied je  de kans om alsnog voor betalingsaanvragen op papier te kiezen.

Betalingsuitnodigingen via e-mail

Maak je geen gebruik van deze opt-out-mogelijkheid, dan ontvang je jouw volgende betalingsuitnodigingen automatisch per e-mail. Deze mail bevat:

  • alle informatie over jouw verschuldigde premie
  • een knop om de details van jouw betalingsaanvragen te raadplegen en op te slaan als pdf
  • een knop om te betalen via de app van Bancontact of met jouw bankkaart en kaartlezer: veilig en gemakkelijk, want de belangrijkste betalingsgegevens werden voor jou al ingevuld en eenmaal jouw premie correct is betaald, krijg je een bevestiging per e-mail.

Wijzigde jouw e-mailadres en vergat je dit te melden, wiste je per ongeluk jouw betalingsuitnodiging of vergat je te betalen? Heel begrijpelijk in de drukte van elke dag. Daarom blijft P&V de  betalingsherinneringen wél nog met de post versturen. Zo kan je jouw premie alsnog op tijd storten en blijf je gewoon verzekerd.

Domiciliëring of Zoomit

Ook als je jouw verzekeringspremies betaalt via domiciliëring, kan je jouw overzichten voortaan elektronisch ontvangen. Premieaankondigingen, -wijzigingen of -indexeringen krijg je dan per e-mail. Meer informatie over deze digitale manier van werken vind je in de nieuwsbrief die P&V bij jouw eerstvolgende papieren domiciliëringsoverzicht voegt.

Betaal je jouw premies via Zoomit, dan verandert er helemaal niets. Deze manier van betalen verloopt al helemaal geautomatiseerd en paperless en daar is P&V, wijzelf en het milieu grote voorstanders van.