.

Leopold II Laan 31
8670 Oostduinkerke (Koksijde)
info@bramvanholm.be

058 52 13 32


.
. .
.
.
.
Waterschade door de vrieskou: hoe voorkomen?

Waterschade door de vrieskou: hoe voorkomen?

De winter is terug. Pret voor de ene, verkeersellende voor de andere. Jammer genoeg ligt de vrieskou ook aan de basis van heel wat gebarsten waterleidingen en daaruit voortvloeiende waterschade.

Auteur: Karel Carpentier/donderdag 8 februari 2018/Categorieën: algemeen nieuws, verzekeringen

Voorkomen is beter dan genezen

Hoe kunt u gebarsten waterleidingen voorkomen? Zorg er in de eerste plaats voor dat alle buizen die rechtstreeks aan de vrieskou zijn blootgesteld, leeg zijn. Buitenkraantjes sluit u best af. Kunt u sommige leidingen niet afsluiten en leegmaken, isoleer ze dan met isolerend schuim of laat een elektrisch verwarmingslint rond de leiding plaatsen. Dit kan ook een oplossing zijn voor leidingen die door onverwarmde kamers lopen zoals de garage, kelder of zolder. Knutsel dit niet zelf in elkaar, maar doe beroep op een vakman.

Verblijft u in de wintermaanden niet in uw woning? Zorg er dan voor dat de temperatuur voldoende hoog wordt gehouden om vorst te voorkomen. Let ook op met wasmachines in onverwarmde ruimtes. Dikwijls blijft er wat water achter in de watertoevoer van de wasmachine waardoor deze extra gevoelig is voor vrieskou.

Wat als uw leidingen toch zijn bevroren?

Merkt u dat sommige leidingen bevroren zijn maar nog niet gebarsten? Dan kunt u ze best ontdooien met een haardroger of een hittelamp. Zet tijdens het ontdooien de kraan lichtjes open zodat het ijs sneller los komt.

Bent u verzekerd voor waterschade door bevroren leidingen?

Om bij schade aanspraak te kunnen maken op een schadevergoeding moet u de in het contract vermelde preventiemaatregelen in acht nemen. U moet uw woning onderhouden als een ‘goede huisvader’. Had u vroeger een schadegeval? Dan moet u de oorzaak van dit schadegeval (bv. een kapotte leiding) laten herstellen. Installaties of leidingen die zich bevinden in een onverwarmde ruimte moet u leegmaken en afsluiten.

Hebt u waterschade? Contacteer ons dan onmiddellijk. Wij kijken voor u na of de waterschade gedekt is, regelen de schadeaangifte en volgen de schaderegeling mee op.

Bron: P&V Blog

 

Print

Aantal keer bekeken (783)/Reacties (0)

.
.

dichtbij

u beter begrijpen om u beter te verzekeren - ons advies vanuit uw situatie met uw doel voor ogen

continuïteit

30 jaar ervaring - 30 jaar dezelfde vertrouwenspersoon - financieel advies voor elke leeftijd: wij volgen uw financiële situatie en geven advies: jonge starter, alleen wonen, woning kopen, kinderen groot brengen, vermogen opbouwen, pensioen voorbereiden, vermogen overdragen, enz.


zekerheid

risico vermijden is onze missie - wij verzekeren uw persoon, uw gezin, uw spaarcenten, uw bezittingen, uw pensioen, enz.

degelijkheid

geen moeilijke woorden maar uitleg in mensentaal - degelijke partners:

Inschrijvingsnummer FSMA 47178 cA
Exclusief verbonden verzekeringsagent P&V Verzekeringen CVBA – 0473048313

 

 

contact

Voor al uw vragen neem gerust vrijblijvend contact met ons info@bramvanholm.be of bel 058 52 13 32

nieuwsbrief

Wenst u op de hoogte gehouden te worden van onze acties en promoties? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

schrijf u in voor onze nieuwsbrief inschrijven

links  |  powered by duotix  |   Inloggen
.