.

Leopold II Laan 31
8670 Oostduinkerke (Koksijde)
info@bramvanholm.be

058 52 13 32


.
. .
.
.
.
Gaat u bouwen/verbouwen?

Gaat u bouwen/verbouwen?

Wet Peeters-Borsus!

Auteur: Karel Carpentier/maandag 12 maart 2018/Categorieën: algemeen nieuws, actueel

Tot nu toe waren enkel architecten verplicht om hun 10-jarige aansprakelijkheid te verzekeren. Aannemers, projectontwikkelaars en andere dienstverleners in de bouwsector hadden geen verzekeringsplicht, terwijl ze wel een vergelijkbare aansprakelijkheid hebben.

Die discriminatie wordt vanaf 01/07/2018 weggewerkt door een verplichte verzekering in te voeren voor alle dienstverleners in de bouwsector. Aannemers die hieronder vallen zijn: aannemer funderingswerken, dakwerker, aannemer ruwbouw, plaatser ramen en deuren, ondervloer werken (chape),...

Dit betreft de aansprakelijkheid voor ernstige gebreken die de stevigheid of stabiliteit van een bouwwerk of van een belangrijk deel ervan in gevaar brengt of kan brengen (vb. slechte funderingen, zware vochtproblemen, scheuren in gevel,...). Deze aansprakelijkheid is van openbare orde is en niet kan uitgesloten noch beperkt worden
De verzekeringsplicht geldt bovendien enkel voor (privé)woningen. Een woning is volgens de wet: "een gebouw of een gedeelte van een gebouw, inzonderheid een eengezinswoning of een appartement, dat van bij de aanvang van de onroerende werken wegens zijn aard uitsluitend of hoofdzakelijk is bestemd voor bewoning door een gezin of door een alleenstaande, en waar de verschillende gezinsactiviteiten worden uitgeoefend".

De beroepsbeoefenaars uit de bouwsector moeten kunnen bewijzen dat zij hun 10-jarige burgerlijke aansprakelijkheid verzekerd hebben. Bij architecten verloopt dit via de Orde van Architecten. Bij aannemers en andere dienstverleners ligt de bewijslast bij de beroepsbeoefenaars zelf. Zij moeten een verzekeringsattest kunnen voorleggen aan de bouwheer en architect alvorens zij een onroerend werk mogen aanvatten. Aangezien u bouwheer bent, vraag naar het attest alvorens de werken aanvatten.

 

Waar u vroeger geen schadevergoeding meer kon eisen zodra bijvoorbeeld de aansprakelijke aannemer failliet was, is hij dankzij de nieuwe wet tien jaar lang zeker van het recht op schadevergoeding.

Hou er rekening mee dat de bijkomende verzekering zal worden doorgerekend in de bouwprijs.

Volledige wet werd op 09/06/2017 gepubliceerd.

 

 

 


 

Print

Aantal keer bekeken (759)/Reacties (0)

.
.

dichtbij

u beter begrijpen om u beter te verzekeren - ons advies vanuit uw situatie met uw doel voor ogen

continuïteit

30 jaar ervaring - 30 jaar dezelfde vertrouwenspersoon - financieel advies voor elke leeftijd: wij volgen uw financiële situatie en geven advies: jonge starter, alleen wonen, woning kopen, kinderen groot brengen, vermogen opbouwen, pensioen voorbereiden, vermogen overdragen, enz.


zekerheid

risico vermijden is onze missie - wij verzekeren uw persoon, uw gezin, uw spaarcenten, uw bezittingen, uw pensioen, enz.

degelijkheid

geen moeilijke woorden maar uitleg in mensentaal - degelijke partners:

Inschrijvingsnummer FSMA 47178 cA
Exclusief verbonden verzekeringsagent P&V Verzekeringen CVBA – 0473048313

 

 

contact

Voor al uw vragen neem gerust vrijblijvend contact met ons info@bramvanholm.be of bel 058 52 13 32

nieuwsbrief

Wenst u op de hoogte gehouden te worden van onze acties en promoties? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

schrijf u in voor onze nieuwsbrief inschrijven

links  |  powered by duotix  |   Inloggen
.